Jegyzetlap

Ha nem vettek fel...

2017. július 26. - Juhász Anita

Ha nem vettek fel, tudd, hogy sajnálatomat küldöm és kitartást kívánok! Jól tudom, hogy egy random lány random blogbejegyzése nem fog megvigasztalni, de talán segíthetek, mert csupán ennyi a célom. Használd ezt a blogot akkor, amikor valami problémád van, és én igyekszem kiindulópontot adni.

Egyszer a filozófiatanárom azt mondta, hogy a legtöbb ember csak rohan előre, és ha akad olyan ember, ki a rohanó emberekkel ellentétes irányba akar haladni, azt ostobának, butának, stb bélyegezik. Azonban ezek az előre rohanó emberek nem veszik észre, hogy egy szakadék tátong előttük, és a visszafelé haladó egyén csupán lendületet vett a szakadék átugrásához.

Ez a kis anekdota tartotta bennem a lelket, amikor a betegségem miatt passziválnom kellett a suliban. NEhéz döntés volt, de tényleg jól jött a visszafelé haladás, mert át tudtam ugrani a szakadékot. Nos, mivel egy poszttal nem tudom megváltani az életedet, de talán adhatok egy kezdőlöketet. 

  • Érezd rosszul magad

Egy ilyen fajta sikertelenség bizony megüli az ember lelkét, és én azt mondom, a rossz érzéseket is át kell élnünk, mert azok is hozzánk tartoznak. Persze, rövidtávon sokkal könnyebb elfojtani, de az ilyen dolgok előbb vagy utóbb előjönnek majd. Engedd meg magadnak, hogy rosszul érezd magad, ha kell egy napig, egy hétig vagy egy hónapig.

  • Beszéld ki

Családtagodnak, barátnak, ismerősnek, ismeretlennek. Lényegtelen, a lényeg, hogy kommunikálj róla másoknak. Nem kell nagy igazságokat feltárni, csak hallgasson meg más, már csak a beszéddel megkönnyebbülsz.

  • És mi lesz utána?

Magától értetődően el kell döntened, mihez kezdesz. A mai világban már nagyon sok fajta király lehetőség van. Ha ismét szeretnél majd felvételezni a következő évben, érdemes újra megcsinálnod az érettségit, de már jobb eredménnyel. Majdnem egy éved lesz a felkészülésre, szerintem sikerülni fog, mert ügyes vagy :) Közben dolgozz valamerre, odahaza a lakóhelyeden, vagy kereshetsz külföldi opciókat is, ami nem csak a nyelvtudáshoz elengedhetetlen, de a CV-ben is jól mutathat. Akadnak olyan külföldi önkéntes munkák is, ahol a szállást és az élelmezést biztosítják. 

  • Egyeztess a szüleiddel

Legyen bármilyen is a viszonyotok, idővel egyeztetned kell a szüleiddel a jövő terveit illetően. Akkorj ülj le velük beszélni, amikor nyugodt vagy és már elhatároztad magad. A lényeg, hogy lássák rajtad az akarást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetlap.blog.hu/api/trackback/id/tr6212649937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.