Jegyzetlap

Bujóval a jobb iskolai teljesítményért

2017. augusztus 24. - Juhász Anita

Sokan kértétek, hogy legyen még bujóval és egyetemista dolgokkal kapcsolatos bejegyzés, ezért úgy döntöttem, megmutatom nektek a saját iskolával kapcsolatos szekciómat a bujómban. Ez a bejegyzés azonban a nem bujó használók számára is hasznos lehet, hiszen inspirációt meríthettek a saját rendszeretek kialakításához.

img_20170822_180920_235.jpg

Az iskolával kapcsolatos dolgok egy külön szekciót képeznek a bujómban, ugyanis szeretem külön tartani és csoportosítani a teendőimet, kötelességeimet. Így kapott az új szemeszter egy saját kis nyitólapot. A második oldalon a szemeszterrel kapcsolatos fontosabb időpontokat vezetem, mint például a szüneteket, az adminisztrációval kapcsolatos időpontokat vagy éppen a számomra érdekes eseményeket. 

img_20170822_175840_197.jpg

A következő két lap még mindig az átfogó összegzés része. Az órarendet washi tape-ekből készítettem, amelynek leginkább praktikus oka van: bizonyos kurzusok időpontjai még változhatnak, ezért ha ilyesmi történik, egyszerűen felszedem a washikat, és nem kell a javítással bíbelődni. A másik oldal a vizsgaidőpontoké, ami majd csak decemberben fog betelni.

img_20170822_180638_490.jpg

Az elkövetkező néhány lapra a kurzusokkal kapcsolatos információkat vezetem. A kurzus címe, kódja, helye, időpontja, melyik tanár tartja, követelmények, jegyszerzés és a hiányzás kerül majd be ide. Természetesen nem csak ez az egy kurzusom lesz, de a többi lap is ugyanúgy néz ki, csupán a választott főszín más. Az eddigi szemesztereim során hasznosnak találtam a kurzusok színkódolását, ezt nagyon ajánlom mindenki figyelmébe.

img_20170822_180733_423.jpg

Idén írom a szakdolgozatomat, ezért annak is kellett helyet hagyni. 3 oldalt számoltam ki rá, s ide leginkább az adminisztrációval kapcsolatos időpontok, teendők, illetve a szakdolgozati műhelyszemináriummal kapcsolatos infók kerülnek majd. A szakdolgozatom felépítéséhez egy külön füzetet nyitottam. 

img_20170822_180828_261.jpg

Lezárásképpen nem maradhatnak el a szemeszterrel kapcsolatos gondolataim, érzéseim és benyomásaim sem, így néhány év távlatból könnyen fel tudom térképezni, mi nyomasztott akkor vagy éppen mi okozott gondot.

Ennyi lenne az én iskolával kapcsolatos szekcióm a bujómban, remélem, tudtam adni neked egy jó kiindulópontot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetlap.blog.hu/api/trackback/id/tr8412772584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.