Jegyzetlap

Produktivitás novemberben is

2017. november 02. - Juhász Anita

img_20171101_173214_293.jpg

Az októberi bullet journalos poszt bizonyos okok miatt elmaradt, de a novemberit már nem hagyhatom ki, hiszen sokan érdeklődtök a bujo iránt. A novemberi hónapra a lehető legminimalistább kinézetet hoztam össze. Egyszerűen semmi kedvem nem volt most díszíteni, motivációs idézeteket felírni vagy éppen teljesen új dolgokat tanulni ebben a hónapban. Annak ellenére, hogy én állandóan a tanulás mellett vagyok, nem mindig kell újdonság az embernek, hiszen időt kell adni a megtanult dolgok elsajátításának is. 

20171101_141447.jpg

Rögtön a fedőlap után egy számomra fontos és úgy érzem, ebben a hónapban meghatározó kis bölcsesség került. Az ezt követő oldalra pedig a novemberi kedvenceket fogom vezetni, ami tényleg lehet bármi: egy jó összejövetel, színházlátogatás, étel, pillanat, stb. Szeretem az ilyen apróságokat felírni, és így utólag könnyen vissza tudok rájuk emlékezni. 

20171101_141459.jpg

Magától értetődően a legtöbb helyet a teendőknek rajzolt sablon teszi ki. Nagyon szeretem használni ezt a táblázatos nézetet, számomra az a legoptimálisabb, ha az egész hetet könnyen átlátom. Az előző hónapban kipróbáltam egy kisebb, díszesebb táblázatos verziót is, de az annyira nem vált be, szóval maradok ennél. 

20171101_141514.jpg

Az ELTE Online internetes lapnál tevékenykedem, és szeretem magam is vezetni, hogy abban a hónapban milyen cikkeket írtam. Általában feltüntetem a cikkek hosszúságát és az érte kapott pénzt. A másik lapon a napi megtett lépésszámomat vezetem, ami abban segít, hogy lássam, mely helyzetekben vagyok kevésbé aktív. 

20171101_141522.jpg

Az egyik utolsó lap a pénzügyekkel foglalkozik. Amint láthatod, sikerült egy nagyon nem egyenes függőleges vonalat húznom, de úgy voltam vele, ezt fel kell vállalnom. A bujónak nem arról kell szólnia, hogy minél színesebb-szagosabb füzet legyen. A bujo arra jó, hogy kialakíthasd a saját rendszeredet, és ezáltal jobban beoszthasd az idődet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetlap.blog.hu/api/trackback/id/tr7213141538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.