Jegyzetlap

5 online kurzus, ami minden szakmában jól jön

2017. november 14. - Juhász Anita

Szinte napi szinten kapcsolatba kerülünk az eladással. Vagy mi adunk el, vagy mi veszünk, sőt még az is előfordulhat, hogy mi magunk vagyunk a termék. Az adás-vétellel mindaddig nem lehet gond, míg az teljesen szabályosan és etikusan működik, de sosem szabad átesni a ló túlsó oldalára. Ugyanakkor teljesen érdektelennek sem érdemes mutatkoznunk, hiszen az elmulasztott tudás idővel aztán hiányozni fog. Ebben a posztban szeretnék bemutatni és ajánlani 5 olyan online kurzust, ami a munka világának egy kis szegletével foglalkozik teljesen alapfokon

Skillshare egy nagyon király webhely, ahol több ezer kurzust érhetsz el és tanulhatsz meg. Van itt mindenféle: tech, kreatív, életstílus, amelyek garantálják a mindennapos fejlődést, a tanulást és a szórakozást egyaránt. Én nem tudom megunni! A Skillshare nem árul zsákbamacskát; az első hónapban ingyenes Prémium Tagságot biztosít minden új regisztrálónak.


Ez a kurzus azt mutatja be, hogy egy terméknek az ötletelésről kezdve milyen folyamatokon kell keresztülmennie míg elnyeri a végső változatát. Mindezt üzleti szempontból teszi, kiemelt jelentőséggel kommunikál a különböző árakról és azok meghatározásairól, megmutatja, miként érdemes fenntartani a kapcsolatot a kereskedőkkel, és nem feledkezik meg a kiszállítás utáni időszakról sem.

A networking mindenhol ott van. Még akkor is, ha nem az üzleti ágazatban dolgozol, akkor is el kell adnod saját magadat. Ez a hozzáállás nagyban segíthet, ha ügyfélként kezeled a másik felet. A kurzus során ötleteket és tippeket kaphatsz, miként érdemes email-ben kommunikálni, hogyan érdemes jó prezentációt tartani, és még a fizetéskéréssel is foglalkozik.

Ebben a posztomban már írtam, mennyire fontosnak tartom a saját kis hobbinkat, a saját kis projektjeinket. Még akkor is, ha az egész héten csak egy óráig tudod csinálni, érdemes belevetni magunkat. A 365 nap az egy elég nagy intervallum akármilyen projekthez, ugyanakkor jó lehetőséget ad új dolgok kipróbálásához. Ha például egy saját vállalkozáson gondolkodsz, csinálhatsz egy tesztet előtte. 

Ti hogy álltok a nyilvános beszéddel? Mert én vacakul. Ez a kurzus a hasznos tanácsok mellett munkafüzetet is biztosít, ami nagy segítséget nyújt az elsajátítandó ötletekhez. Magán a cselekvésen kívül olyan dolgokat is említ, mint a légzés, a kiállás, és csak ezt követően megy bele részletekbe. 

Mára már nagyon sokan tartalomgyártásból keresik a kenyerüket, és ez a szakma idővel még több embert fog magához vonzani. Ebben a kurzusban olyan dolgokról szerezhetsz információt, mint a jól felépített struktúrájú történet, az interjúkészítés, az ehhez szükséges előkészületek és természetesen maga az ötlet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetlap.blog.hu/api/trackback/id/tr7613264347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.