Jegyzetlap

Happy Productivity: Jegyzetlap

2018. június 21. - Juhász Anita

untitled-2.jpg

A Jegyzetlap az utóbbi időkben nem volt aktív. Nem az elfoglaltságaimra hárítom a felelősséget, mert bár tényleg sok dolgom volt, nem ezek álltak a blog hiatusának hátterében.

Egyszerűen csak nem tudtam, hogyan valósítsam meg az új irányvonalat. Úgy éreztem, már nem elég, ha csak tanulással és lelki folyamatokkal kapcsolatos posztokat írok nektek, s bár néha felbukkant egy-egy kulturális téma is, azt nehezen tudtam beleilleszteni a profilba. Ezért aztán az arculatváltás mellett döntöttem.

Továbbra is lesznek tanulással kapcsolatos bejegyzések, de a tanulást most már egy kontextusba helyezem. Igen, szeretek új dolgokat elsajátítani, ám ugyanolyan szenvedéllyel szeretem a kultúrát és a polgári értékrendet. Számomra a tanulás nem azt jelenti, hogy bemagolod a Btk.-t, és azzal villogsz saját magad vagy az ismerőseid előtt. Sokkal inkább egy életfelfogás, egy folyamat, amivel a világhoz és az emberekhez viszonyulok.

Ebbe a világképbe tartozik bele a folyamatos önképzés, a műveltség, a kultúra és a humánum. Ez az az üzenet, amit a kezdetektől fogva át szeretnék nektek adni, és ezért volt az a sok-sok kísérletezés. Most végre megvan a megfelelő formátum. Minden egyes ezzel kapcsolatos felület a Happy Productivity néven fog futni. Jelenleg két aktív felületet használok, ezt a blogot (Happy Productivity: Jegyzetlap), illetve az Instagramot (anita_happyproducitivity), és lehet, idővel lesz még egy harmadik is!

Minden bizonnyal lesznek közületek olyanok, akiknek nem fog tetszeni a változás. Ezek az emberek nem érdekelnek engem. Tény, minden egyes arculatváltás követőket veszít el, de ez az én blogom, nem pedig egy kollektív felület. Természetesen az építő kritikákat meghallgatom és számításba veszem, szóval ha van valami mondandód az arculatváltással kapcsolatban, írd meg kommentben!

Gyakorlati szempontból annyit vehetsz majd észre, hogy marad a szokásos ütemterv a posztokkal kapcsolatban (kedd-péntek-vasárnap 12:15), viszont sokkal változatosabb témákat fogok érinteni. A tanulás mellett rámegyek a minőségi szabadidőre, a kultúrával kapcsolatos témákra, az interjúkra, lesznek letölthető PDFek, és akár egy-egy véleményt is olvashattok tőlem bizonyos felkapott hírekről. 

Mit gondoltok? Júlis 1-jén startolunk!

Illetve: elindítottam egy zárkörű FB-csoportot. Tanuljunk együtt nevűt! Ezt a csoportot azért hoztam létre, hogy segítsük és motiváljuk egymást a tanulásban. Itt nyugodtan lehet "nyavalyogni" a sok-sok tanulnivalóról, illetve annak nehézségéről. Lehet segítséget kérni egymástól, legyen szó matematikáról, bölcseletről vagy bármi egyébről. Ne féljetek kiadni magatokból a tanulás miatti stresszt és feszültséget sem. Remélem, minél többen csatlakoztok, mert szeretnék közelebb kerülni hozzátok és szeretném, ha kialakulna egy jó blogos közösség. Csatlakozz!

Kövess itt is!

instagram.pngface_book.png

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetlap.blog.hu/api/trackback/id/tr2014063617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.