Jegyzetlap

Angol nyelvtanulás önszorgalomból - 0. hét

2018. július 08. - Juhász Anita

6995.jpg

Mint ahogy a Facebook oldalon, illetve a zárt csoportban is jeleztem, az elkövetkező nyolc hétben az angoltudásom fogom felfrissíteni. A cél az, hogy magabiztosabb tudás legyen a hátam mögött, és le tudjam tenni a C1-es nyelvvizsgát a közeljövőben.

Az első négy hétben barátnőm segítségével állok neki, aki anyanyelvi szinten tud beszélni angolul, illetve angoltanárnak képezte ki magát. Egy olyan "tanterv" szerint haladunk majd, amit én is bármikor tudok hasznosítani otthon, így a kitűzött intervallum második felében már egyedül fogom elsajátítani a kitűzött célokat. 

Négy különböző tankönyvből dolgozunk majd: English Grammar in Use Intermediate és Advanced, illetve az Engish Vocabulary in Use Upper-Intermediate és Advanced. A két intermediate könyvet leginkább ismétlés céljából futjuk át, de az igazi cél az advanced könyvek magabiztos használata. A két-két könyvet párhuzamosan fogjuk használni - főleg a nyelvtannál -, hiszen a felépítésük lehetővé teszik ezt. A könyvek mellett leginkább én kardoskodtam, mert egyszer már el kezdtem belőlük tanulni, és nagyon tetszettek, de persze barátnőm sem ellenezte.

Én olyan ember vagyok, aki szereti érteni a szabályt a nyelvtan mögött - s ez nem csak az idegen nyelvek esetében igaz, hanem a saját anyanyelvemnél is ez a helyzet. Számomra így egy sokkal biztosabb talajon álló tudást tudok felépíteni, ugyanakkor nem fogjuk túlerőltetni az elméletet. A cél, hogy az elmagyarázott szabályokat nagyon is gyakorlati szempontból tudjam használni, ezért aztán sok-sok írnivaló/beszélnivaló feladat vár majd rám. 

Mivel sokan kíváncsiak vagytok a nyelvtanulással kapcsolatos kalandjaimra, heti szinten fogok nektek egy összefoglaló posztot írni. Az első egy hónapban (július 9.- augusztus 3.) között heti 5x5 órában fogok ezzel foglalkozni, és remélem, ez az időbeosztás a második turnusra is kitart majd. 

Illetve: elindítottam egy zárkörű FB-csoportot, Tanuljunk együtt nevűt! Ezt a csoportot azért hoztam létre, hogy segítsük és motiváljuk egymást a tanulásban. Itt nyugodtan lehet "nyavalyogni" a sok-sok tanulnivalóról, illetve annak nehézségéről. Lehet segítséget kérni egymástól, legyen szó matematikáról, bölcseletről vagy bármi egyébről. Ne féljetek kiadni magatokból a tanulás miatti stresszt és feszültséget sem. Remélem, minél többen csatlakoztok, mert szeretnék közelebb kerülni hozzátok és szeretném, ha kialakulna egy jó blogos közösség. Csatlakozz!

Kövess itt is!

instagram.pngface_book.png

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetlap.blog.hu/api/trackback/id/tr6114098397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.